Sıkça Sorulan Sorular
Satış vaadi sözleşmesi feshi ihtarname
Satış vaadi sözleşmesi feshi ihtarname

Satış vaadi sözleşmesi feshi ihtarname

Satış vaadi sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin geçerliliği noterde düzenlenmiş olmasına bağlı olduğundan sözleşmenin feshi de Noterlik Kanunu'nun 81/2'nci maddesine göre noterde yapılacaktır. Taraflar sözleşmenin feshini noterde usulüne uygun olarak yapacaklardır.

Satış vaadi sözleşmesi iptal edilir mi?

Tek taraflı bir irade beyanının gerçekleştirildiği belge sözleşme değeri alamamaktadır. … Satış vaadi sözleşmesi çerçevesinde belirlenmiş olan satış bedelinin ödemesinin gerçekleştirilmesi ile sözleşmede vaat edilmiş olunan taraf sözleşmeye bağlı olarak tapu iptal ve tescili talebi gerçekleştirebilir.

Satış sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Taraflar sözleşmenin feshini noterde usulüne uygun olarak yapacaklardır. Diğer bir fesih yolu ise Borçlar Kanunu'nun 106'nci maddesine göre taraflardan birinin yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde diğer tarafın fesih ihbarı göndermesidir.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tek taraflı feshedilemez. Arsa sahibi müteahhide sözleşmeden vazgeçtiğini beyan eder ve müteahhit sözleşmeyi feshetmek istemezse arsa sahibinin mahkemeye başvurması ve mahkeme kararıyla ancak sözleşmenin feshedilmesi mümkündür.

Kağıt üzerinde yapilan sözleşmenin bir hükmü var midir?

Borçlar Kanununda belirtildiği üzere, sözleşmelerin geçerliliği, kanunda aksi öngörülmedikçe, hiçbir şekle bağlı değildir. … Kanunda yazılı şekilde yapılması öngörülen bir sözleşmenin değiştirilmesinde de yazılı şekle uyulması zorunludur. Ancak, sözleşme metniyle çelişmeyen tamamlayıcı yan hükümler bu kuralın dışındadır.

Notersiz yapılan sözleşme gecerli mi?

Kontrat yazılılık koşulu içermiyor ise , sözlü de yapılabilmektedir. … Mesela mal rejimi sözleşmesi, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noterde yapılma zorunluluğu içermiş olduklarından noterde yapılmayan bu sözleşmeler geçerli olmayacaktır.

Satış vaadi sözleşmesi zamanaşımı ne zaman başlar?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmelerinden doğan davalar için özel bir zamanaşımı süresi öngörülmediğinden Borçlar Kanununun 125. Maddesi hükmü gereğince 10 yıllık zamanaşımı süresi uygulanır ve bu süre sözleşmenin ifa olanağının doğması ile başlar.