Sıkça Sorulan Sorular
Ithalat ve ihracat şirketi nasıl kurulur
Ithalat ve ihracat şirketi nasıl kurulur

Ithalat ve ihracat şirketi nasıl kurulur

Şahıs şirketleri ithalat ihracat yapabilir mi?

Şahıs Şirketi İthalatİhracat Yapabilir mi? Evet şahıs firması açarak ithalat yapabilirsiniz. Bunun için Ticaret Odası kaydı yaptırmalı ve mümkünse Gümrük Müşaviri ile çalışmalısınız.

İhracat yapan şirket nasıl kurulur?

İhracat yapmak için vergi numarası gerekmektedir. Gerçek Kişiler, yani şahısların ihracat yapabilmesi için ya tüzel kişilik oluşturmaları (yani bir şirket kurmaları) gerekmekte yahut Ticaret Odasına kayıt yaptırmak suretiyle Şahıs Şirketi iştigal etmeleri gerekmektedir.

İthalat ihracat şirketi ne iş yapar?

İthalat ihracat elemanı, hizmet verdiği firmanın tüm dış ticaret süreçleri ile işlemlerinin hazırlığını ve takibini yapmakla sorumludur. Resmi evrakların hazırlanması, lojistik ve gümrük organizasyonunun yapılması ile müşteri ilişkilerinin yürütülmesinde aktif rol alır.

Limited şirket ithalat yapabilir mi?

Kimler İthalat Yapabilir? Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca vergi numarasına sahip olan her gerçek ve tüzel kişiler ile tüzel kişilik statüsüne sahip olmamakla birlikte yürürlükteki mevzuat hükümlerine istinaden hukuki tasarruf yapma yetkisi tanınan kişiler ortaklıkları ithalat yapabilirler.

Şahıs şirketi E ihracat yapabilir mi?

KOBİ, üretici veya bireysel satıcı olarak yani şahıs şirketi kurarak internet üzerinden 196 ülkeye mikro ihracat yapabilirsiniz. Kendi web siteniz veya Amazon, Alibaba, Rakuten, Etsy, eBay gibi sitelerden de satış yapabilirsiniz.”

İhracat izin belgesi nasıl alınır?

İhracat belgesi almak için ilk adım İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri ve Ekonomi Bakanlığı'na başvuruda bulunmaktır. Başvuruda gerekli belgeleri verip, ihracatın yapılacağı gümrük idaresine giderek işlemler başlatılabilir.

Ihracatta ne tür destekler verilmektedir?

Ticaret Bakanlığı ihracat destekleri temel olarak ürün (mal) ihracatı destekleri, hizmet ihracatı destekleri, teknik müşavirlik destekleri, Turquality (Markalaşma) Desteği ve KOSGEB İhracat Desteği olarak KOSGEB Yurtdışı Pazar Destek Programı ile Eximbank kredileri şeklinde sınıflandırılabilir.