Sıkça Sorulan Sorular
Göz doktoruna randevu alma
Göz doktoruna randevu alma

Göz doktoruna randevu alma

Göz doktoruna nasıl randevu alınır?

– Alo 182 hattını arayarak kendinize veya yakınlarınıza tek seferde en fazla 4 randevu alabilirsiniz. – En erken 1 gün sonrası için randevu alabilirsiniz. – Randevunuzu iptal etmek için en az 80 dakika öncesinde Alo 182 hattını aramanız gerekir.

Göz muayenesi için hangi bölümden randevu alınır?

Göz Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde vitreo-retinal hastalıklar, katarakt-refraktif cerrahi, oküloplastik cerrahi, glokom, sarı nokta hastalığı tanı ve tedavisi, refraksiyon-kırma kusurları, şaşılık, pediatrik oftalmoloji, prematüre retinopatisi, retina ve kornea hastalıkları gibi branşlarda hizmet verilir.

Göz doktoruna randevu almadan gidilir mi?

Muayene olmak için randevu almak zorunluluğu var ? Hayır. İsteyen vatandaşlarımız randevu almadan da Aile Hekimine müracaat edebilir. Ancak randevu ile gidildiği takdirde muayene sırası beklemeden, kendilerine uygun zaman diliminde kolaylıkla muayene olabilirler.

MHRS göz randevusu nasıl alınır?

Mobil ya da sabit hatlarınızı kullanarak Sağlık Bakanlığı'nın "ALO 182" çağrı merkezini arayarak, randevu oluşturabilirsiniz. ALO 182'yi aradığınızda işlemlerinizi yapmada size çağrı merkezi elemanı yardımcı olacak ve istediğiniz hastane ve hekime randevu alabileceksiniz.

Devlet hastanelerinde göz muayenesi var mı?

Devlet hastanelerinde ise günde 120 hastaya kadar göz muayenesi serbest.

Göz muayenesi nasıl yapılır?

Özel cihazlar yardımı ile göz kapakları, konjonktiva, sklera, kornea, iris, lens ve retina tabakasının detayları incelenir. Bilgisayarlı cihazlarla göze temiz hava püskürtülerek göz tansiyonu ölçümü yapılır. Göz tansiyonu ölçümü bazı durumlarda manuel olarak da doktorunuz tarafından ölçülebilir.

Göz sorunu için hangi doktora gidilir?

Göz ağrıları için göz hastaneleri ve göz polikliniklerine gidilerek ağrıların neyden kaynaklı olduğu tespit edilerek doğru tedavinin başlatılması tavsiye edilmektedir.