Sıkça Sorulan Sorular
Ertesi gün hapı günah mı
Ertesi gün hapı günah mı

Ertesi gün hapı günah mı

Ertesi gün hapı dinen günah mıdır?

Doğum kontrol hapı kullanmak dinen günah değildir. Çünkü gebeliğe engel olacak tedbirleri almak caizdir. … Bu nedenle de gebeliğe engel olacak tedbirleri almak dinen caizdir.

Ertesi gün hapı kürtaj sayılır mi?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Gültekin Koçun ertesi gün hapının doğum kontrol önlemi alınmayan veya korunma kazaları gerçekleşmiş cinsel ilişki sonrasında kullanabileceği bir acil korunma yöntemi olduğunu belirterek, "Ertesi gün hapı bir doğum kontrol yöntemi veya bir kürtaj yöntemi değildir.

Ertesi gün hapı yerine ne yapılabilir?

Ertesi gün spirali” Kadın doktoruna gidip bir bakırlı spiral yerleştirtebilirsiniz. Bakırlı spiral dölllenmiş yumurtanın rahime yerleşmesini engeller. Bakırlı spiral normal bir gebelik önleme yöntemidir. Bu yöntem acil durumlarda da kullanılır.

Cinsel ilişkide korunmak günah mı?

Diyanet'in 2016 yılı takviminde bu konuda şu yanıt verildi: “Hap kullanmak, deri altına hormon düzenleyici yerleştirmek, kondom kullanmak, azil (geri çekilmek) gibi yöntemlerle hamileliğin önlenmesi, sağlığa zararlı olmadığı sürece dinen bir sakıncası yoktur.

Ertesi gün hapı hangi marka?

1.5 mg Levonorgestrel içeren ertesi gün hapı markaları Norlevo, ERTES72 ve Postpill markalı ertesi gün hapı ürünleri 1.5 mg levonorgestrel içermektedir. Levonorgestrol içeren ertesi günü haplarının fiyatları değişmektedir.

Ertesi gün hapları güvenli mi?

12 saat içerisinde alındığında koruyuculuğu yaklaşık % 90 civarındadır. 2. güne kalırsa % 75 3. güne kalırsa bu oran % 55 'lere kadar düşer. 3 günden sonraki kullanımlarda etkili olmayacağı kabul edilir.

Ertesi gün hapı ile hamile kalan var mı?

Ertesi gün hapını kullanan her 100 kadından 1 veya 2si hamile kalmaktadır. Ayrıca bu haplar cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korumazlar.