Sıkça Sorulan Sorular
Diş eti dikiş patlaması
Diş eti dikiş patlaması

Diş eti dikiş patlaması

Dikiş atılan diş eti ne zaman iyileşir?

Diş etinin tamamen iyileşme süreci, dikişler alındıktan sonraki 9-10 günü kapsamaktadır. Diş çekildikten 1 hafta sonra dikişlerinizin alınması gereklidir. Özel durumlarda kendiliğinden eriyen dikişler de tercih edilmektedir, doktorunuz sizi bu konuda da bilgilendirecektir.

Dişteki dikişler alınırken acır mı?

Ağrı olur mu? 20′ lik diş çekimi sonrası dikiş alımı esnasında ağrı olmaz. Çekimden 1 hafta sonra dikiş aldırmaya gidebilirsiniz.

Dişe atılan dikiş kendiliğinden düşer mi?

Dikiş yada dikişler var mıdır ? İlgili bölgede, operasyon sonrası 3-5 haftalık süreçte kendiliğinden eriyen yada operasyon sonrası 7-10.günlerde hekim tarafından alınması gerekli dikişler mevcuttur.

Diş dikişleri alınmazsa ne olur?

Emilemeyen cerrahi dikişler erken çıkarılırsa ayrılma meydana gelebilir ve skar doku yayılabilir. Öte yandan, cerrahi dikişler gereğinden geç çıkarılırsa, yara izi, enfeksiyon ve iltihaplanma veya tahriş gibi otoimmün tepkiler oluşabilir.

Diş etine neden dikiş atılır?

Bu cerrahi işlem lokal anestezi altında, ağrısız bir şekilde yapılmaktadır. Kaldırılan diş eti ile bölgedeki bakteriler, iltihabi dokular, artıklar ve diş taşları uzaklaştırılır ve dikiş atılarak kapatılır.

Ağız içi dikişlere ne iyi gelir?

Ağzı içinde bulunan yara bölgesi ulaşılabilir konumda ise dikişlerin üzeri yumuşak temiz bir pamuk ile silinebilir. Pamuğu ağız gargarasına batırıp uygulamak da iyi bir çözümdür. Sigara, alkol, baharatlı yiyecekler, asitli yada sıcak içecekler ağız mukozasında kimyasal ve termal travmalara yol açar.

Diş dikiş alındıktan sonra ne yapılmalı?

Cerrahi işlem ve diş çekimi sonrasında sıvı ve yumuşak gıdalar ile beslenmelisiniz. Çok sıcak ve soğuk yiyecek ve içecekler kanamayı başlatabilir. (Bakteri birikimini artırdıkları için ağızda dikiş varken özellikle ipek dikiş ise süt ve süt ürünlerinin kullanılmamasına özen gösterilmelidir.)