Sıkça Sorulan Sorular
Denetçi belgesi sorgulama
Denetçi belgesi sorgulama

Denetçi belgesi sorgulama

Denetçi belgesi kaç yıl geçerli?

1-) Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliğinin 14. Maddesi çerçevesinde, yapı denetimlerde görev alan mimar ve mühendislerin, yeterliliklerinin tespiti için 5 yılda bir olmak üzere denetçi belgesi vize işlemi yapılır. Vize işlemi yapılmayan denetçinin görevine devam etmesine izin verilmez.

Yapı denetçi belgesi nasıl alınır?

  1. Başvuru dilekçesi. 1.1. …
  2. Şantiyelerde iş görebileceklerine ilişkin, görevini devamlı olarak yapmaya.
  3. Diploma. 3.1. …
  4. Adli Sicil Beyanı 4.1. …
  5. İlgili meslek odasına kayıt belgesi. 5.1. …
  6. TC kimlik numarasını beyan eden belge ve 2 Adet fotoğraf. …
  7. Mesleğinde fiilen en az beş yıl çalıştığına ilişkin olarak ilgili kurum ve.
  8. 7.1.

Yapı denetçi belgesi nereden alınır?

Yapı denetçi belgesi almak için başvuruda bulunanların izlemeleri gereken süreç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nün web sayfasında yer alıyor.

Uygulama Denetçisi nedir?

a) Proje ve uygulama denetçisi mimar, mimari projenin ilgili mevzuata uygunluğunun ve yapının her safhasında bu projelere uygun yapılıp yapılmadığının denetimini yapar. Denetim yetkisi sınırı 360.000 m2 toplam inşaat alanıdır.

Denetçi belgesi ne kadar maaş alır?

İç denetçi olarak çalışmanız halinde alacağınız maaş en düşük 3 bin 90 TL, en yüksek 6 bin 820 TL ve ortalama 4 bin 850 TL kıdemli denetçi olarak çalışmanız halinde alacağınız maaş en düşük 3 bin 810 TL, en yüksek 10 bin 950 TL ve ortalama 6 bin 910 TL olarak görülmektedir.

Yapı denetim firması kaç yıl sorumludur?

Yapı denetiminde sorumluluk süreleri. Bu sorumluluğun süresi; yapı kullanma izninin alındığı tarihten itibaren, yapının taşıyıcı sisteminden dolayı 15 yıl, taşıyıcı olmayan diğer kısımlarda ise 2 yıldır.

Denetçi belgesi kimler alabilir?

“(3) Denetçi belgesi aşağıdaki şartları taşıyan mimar ve mühendislere verilir: a) Türkiye Cumhuriyeti tâbiiyetinde olması. b) Şantiyelerde iş görebileceklerine ilişkin olarak, görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığının ilgili sağlık kurum veya kuruluşunca belirlenmesi.