Sıkça Sorulan Sorular
Bildiri özeti örneği
Bildiri özeti örneği

Bildiri özeti örneği

Bildiri özeti nasıl olmalı?

İyi yazılmış bir özet, Araştırmanın kapsamını ve esas amaçları belirtmeli • Kullanılan yöntemi tanımlamalı • Bulguları özetlemeli • Ana sonuçları belirtmelidir. Özetin çoğu veya tamamı yapılmış çalışmaya ait olduğundan geçmiş zamanda yazılmalıdır. Özette verilen bilgiler bildiride yer alacak bilgiler olmalıdır.

Bildiri özeti ne demek?

Araştırmacıların kendi alanlarıyla ilgili bir konuda, yenilik getirmek, özgün bir buluşu ortaya koymak ve akademik amaçlı bir toplantıda sunmak üzere, bilimsel bir dille hazırladıkları sunum bildiri ya da tebliğ olarak adlandırılır. …

Bildiri Özet kaç sayfa olur?

Özette bildirinin başlığı, yazar(lar)ın, unvan(lar)ı, ad-soyad(lar)ı, bağlı bulunulan kurum, e-posta adresi ve telefon numaralarına yer verilmelidir. Bildiri, Microsoft Word Programında A4 kâğıda sol, üst, sağ ve alttan 2,5 cm boşluk bırakılarak yazılmalıdır. Bildiri, kaynakça dâhil en çok 15 sayfa olmalıdır.

Tam bildiri metni nasıl yazılır?

Tam metin bildiri kuralları

  1. Tam metin bildiriler MS Word (docx) biçiminde, A4 ebadında (21 cm x 29,7 cm), dikey, kenar boşlukları 2,5 cm bırakılarak yazılmalıdır.
  2. Bildiri metni 12 punto, Times New Roman yazı karakteri kullanılarak, tek satır aralığında ve paragraflar arasında 1 satır boşluk bırakılarak yazılmalıdır.

Bildiri özetinde Kaynakça olur mu?

Özetin çoğu veya tamamı yapılmış çalışmaya ait olduğundan geçmiş zamanda yazılmalıdır. Özette asla yeni bir bilgi ve/veya bildiride belirtilmeyen sonuçlar verilmemelidir. Eserlere kaynak gösterme Özet'te yapılmamalıdır.

Bildiri nedir ve nasıl hazırlanır?

Bildiri, üzerine çalışılan bir fikrin veya projenin belirli kurallar çerçevesinde hazırlanarak, kongre, konferans veya sempozyum gibi çalışmanıza ilgili kişilerin bulunduğu bir ortamda bilimsel bir üslupla sunulan çalışmalardır.

Bildiri nedir özellikleri nelerdir?

Bildiri 15-20 dakikalık zaman diliminde yapılan bir sözlü anlatım türüdür. Konular bilimsel ve akademik olup uzmanlık gerektirir. Konunun anlatımında daha özel bir konuşma dili vardır. Konuyla ve alanla ilgili terimler ve terminoloji ön plandadır.