Sıkça Sorulan Sorular
Bebeklerde bera testi nasıl yapılır
Bebeklerde bera testi nasıl yapılır

Bebeklerde bera testi nasıl yapılır

ABR (Bera) işlemi bebeğe hiçbir zarar vermez ve canını acıtmaz. Bebeğin alnına ve kulak arkalarına yerleştirilen ufak elektrodlar ve kulaklara takılan kulaklık ile özel bir sesli uyaran gönderilir ve işitme sinirinin uyarana cevabı kaydedilerek işitme eşikleri saptanır.

BERA testi ne kadar sürüyor?

Doğum sonrasında uygulanan testler yaklaşık 5 ile 15 dakika arasında sürerken, bera testi yaklaşık 120 dakika sürmektedir.

Klinik BERA testi kaç aylıkken yapılır?

ABR/BERA testi doğumdan sonra 12 ay içerisinde yapılmaktadır. Kliniklerden/hastanelerden randevu alınması gerekmektedir.

Bebeklerde BERA testi neden yapılır?

Bu test işitme ve duyma kayıplarının tespit edilmesi amacıyla yapılmaktadır. Duyu kaybı gözle görülemediğinden çoğu zaman bilinememektedir. Bu durum özellikle bebekler de karşılaşılmaktadır. Doğumsal kaynaklı işitme kaybı olan bebeklere rastlamak mümkün olup, erken teşhis çok önem arz etmektedir.

BERA testini hangi bölüm yapar?

İşitme testi Kulak Burun Boğaz bölümü uzmanları tarafından, odyoloji bölümüne yönlendirmesi ile çeşitli testler yapılır.

Bebeklerde BERA testi ne kadar sürer?

Bu işlem bebeğe hiçbir zarar vermez ve canını acıtmaz. Birkaç dakika süren basit bir ölçümdür. İşitme objektif olarak değerlendirilir, bebeğin hiçbir katılımı gerekmez. Doğumdan sonra 6 saatini doldurmuş her bebeğe işitme testi yapılabilir.

ABR işitme testi kaç dakika sürer?

Bu test bebeğin kafasında 3 veya 4 Elektrot cihaz yerleştirilerek gerçekleştirilir. Bebeğe yapılan bu test sonucunda sağlıklı bir cevap olarak kaydedilirse o zaman bebek işitme ekranından geçti yazısı olarak çıkar. Test genellikle 10 15 dakika olarak sürer.

İşitme testi kaç aya kadar yapılır?

İşitme objektif olarak değerlendirilir, bebeğin hiçbir katılımı gerekmez. Doğumdan sonra 48 saatini doldurmuş her bebeğe işitme testi yapılabilir”.