Sıkça Sorulan Sorular
Bacağa insülin nasıl yapılır
Bacağa insülin nasıl yapılır

Bacağa insülin nasıl yapılır

Bölge2: Sağ ya da Sol Bacağın Baldır Kısmı Kasığın 4 parmak altı ile dizin 4 parmak üstünde kalan alan ve pantolon ütü çizgisinin dış kısmı ile pantolon yan dikiş çizgisinin ön kısmında kalan alan içerisine enjeksiyon yapılmalıdır.Jan 31, 2017

İnsülin bacaktan vurulur mu?

İnsülinleri nerelerden ve nasıl uygulamalısınız? İnsülinler kol, bacak, karın ve kalçadan uygulanmaktadır. İnsülin emiliminin en iyi olduğu bölge ise karın bölgesidir. İnsülini kalbe ne kadar yakın bölgeye enjekte ederseniz, emilimi o kadar çabuk olur.

İnsülin iğnesi nereden vurulmalı?

İnsülinler karın, uyluk, üst kol ve kalça olmak üzere farklı bölgelerden yapılabilmektedir. İnsülin en hızlı karın bölgesinden emilir. Emilim hızı sırasıyla üst kol, uyluk ve kalçadan yapıldığında daha yavaştır.

İnsülin iğnesi nasıl taşınır?

Kalem şeklinde oda sıcaklığında (yani yaklaşık 22-24 derecede ) 28 gün korunabilir. Kalem şeklinde kullanılmadan bekleyenler ise buzdolabı kapağında (2-8 derecede) korunabilir. İnsülin hangi şekilde olursa olsun buzlukta saklanmamalı, dondurulmamalıdır.

İnsülin iğnesi yanlış yapılırsa ne olur?

* Yanlış rotasyon sonucu insülin kullananların 1/3'ünün enjeksiyon bölgelerindeki yağ dokuda yumrular oluşuyor (lipohipertrofi adı verilen bir komplikasyon). Eğer hasta lipohipertrofiye insülin enjekte ederse, insülin emilimi etkileniyor ve bu durum hastaların daha fazla insülin enjekte etmelerine neden olabiliyor.

İnsülin bacakta nereye vurulur?

Kasığın 4 parmak altı ile dizin 4 parmak üstünde kalan alan ve pantolon ütü çizgisinin dış kısmı ile pantolon yan dikiş çizgisinin ön kısmında kalan alan içerisine enjeksiyon yapılmalıdır.

Diyabette insülin dozu nasıl ayarlanır?

Yemeklerden 30 dakika önce yapılır. Günde 2 kez kullanımında günlük total insülin dozunun %60 sabah – %40 akşam, 3 kez kullanımında ise %40 sabah – %30 öğle – %30 akşam şeklinde bölünmesi önerilir.

Diyabet iğnesi nereye yapılır?

İnsülin enjeksiyonu için uygun vücut bölgeleri karın, uyluk (bacak), kol ve kalçadır. Kişi vücut yapısı, kullandığı insülin tipi, günlük enjeksiyon sayısı, yaşam tarzı ve el becerisine göre enjeksiyon yapacağı bölgeyi belirlemelidir.