Sıkça Sorulan Sorular
5549 sayılı kanun bloke kaldırma
5549 sayılı kanun bloke kaldırma

5549 sayılı kanun bloke kaldırma

Bloke bakiyesi nasıl kaldırılır?

Hesaptaki blokenin kaldırılmasının en olası yolu ilgili borcun ödenmesidir. Bunun için öncelikle bankanızın şubesindeki müşteri temsilcinizden; hesabınıza bloke koyan kurumu öğrenmeniz gerekmektedir. Bu bir devlet kurumu ise; prosedürler ve blokenin kalkması süreci biraz uzayabilir.

Kredi Blokesi ne zaman kalkar?

Kredi Kartı Bloke Süresi Ne Kadardır? Borç sebebiyle kredi kartı bloke edilmişse borcun ödenmesini takip eden sonraki 24 saat içerisinde bloke banka tarafından kaldırılır. Kayıp, çalıntı, hasarlı kart, ya da şüpheli işlem dolayısıyla kartınızı siz blok ettirmişseniz bu bloke kaldırılmaz.

Savcılık hesaba bloke koyabilir mi?

Masak veya savcılık banka hesabına bloke koyma işlemini yasadışı bahis dolayısıyla yapmaktaysa da her zaman bu nedenin varlığı şart değildir. Kanunda belirtilen başka bazı durumlarda da banka hesabına bloke konulabilir. Başkaca bir adli suç dolayısıyla tedbiren kişinin banka hesabına bloke konulması mümkündür.

Banka hesabına bloke konulması yasal mı?

5549 Sayılı Kanun 19-A maddesine bağlı olarak banka işlemlerinin şüpheli görülmesi halinde MASAK araştırma ve inceleme yapmak için banka hesabına bloke koyabilmekte ve yapılan araştırma neticesinde bir suç unsurunun tespit edilmesi durumlarında bunu cumhuriyet başsavcılıklarına bildirmektedir.

Hesabıma kimin bloke koyduğunu nasıl öğrenirim?

Banka hesabınızda/hesaplarınızda haciz olup olmadığını E Devlet ve GİB internet sitelerinden öğrenebilirsiniz. E HACİZ SORGULAMASI NASIL YAPILIR? Eğer bu türden borçlarınız varsa banka hesaplarınızda bloke var mı yok mu sorgulamak için E-Devlet ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitelerini kullanabilirsiniz.

Ziraat Bankası hesap bloke kaldırma nasıl yapılır?

Ziraat Hesap Bloke Kaldırma Öğrenebilmeleri adına şubeye gitmeleri gerekir ancak herhangi bir Ziraat Bankası'na gitmek yeterli olmaz. Mutlaka hesabınızın ait olduğu Ziraat Bankası şubesine gitmeniz ve bloke kaldırma başvurusunu da bu şube üzerinden yapmanız gerekir.

Banka hesabına konulan haciz ne zaman düşer?

Özet: İİK'nun 106. maddesine göre; “Alacaklı, haczolunan mal taşınır ise hacizden itibaren altı ay, taşınmaz ise hacizden itibaren bir yıl içinde satılmasını isteyebilir.